Collectes

Collecte zondagmorgen 24 december

Kinderen en jongeren in Nederland

Jozef, Maria, de herbergier, de herder, de wijzen… Het kerstverhaal kent talloze personages, die elk op hun eigen manier, met hun eigen gedachten en gevoelens, in het verhaal zitten. Met de KerstChallenge, een spel van de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk, kruipen jongeren in de huid van deze personages uit het verhaal.

Maar liefst zesduizend jongeren doen hier elk jaar aan mee en ontdekken zo meer over de Bijbel. Er is ook altijd een diaconaal thema in het spel verweven.

Voor meer informatie verwijs ik u naar de website van Kerk in Actie https://kerkinactie.protestantsekerk.nl/collecterooster/collecte-protestantse-kerk-2023-kinderen-en-jongeren-nederland-advent/

Collecte zondagavond Kerstavond

Traditiegetrouw collecteren we deze avond voor de partnergemeente in Tinca

Collecte Kerstmorgen

Oekraïne – Help kinderen in Oekraïne de oorlog door

Collecte Kerk in Actie 2023 - Kinderen in de knel (Oekraïne, Kerstcollecte)  | Kerk in Actie

Iedereen in Oekraïne, van jong tot oud, is blootgesteld aan de gevolgen van de oorlog in het land. Maar de veerkracht van de mensen in Oekraïne is bewonderenswaardig. Ondanks de oorlog en de ellende die dit veroorzaakt, bouwen ze elke dag aan hun toekomst. Voor zichzelf, maar vooral voor hun kinderen.

Door de jarenlange contacten met Oekraïense kerken kan Kerk in Actie hulp bieden in het hele land. Zij bieden kinderen een veilige plek om te spelen en psychosociale hulp om mentaal gezond te blijven. Oekraïense gezinnen ontvangen voedsel- en zadenpakketten, zodat ze toch eten op tafel hebben. Op centrale plekken in getroffen steden staan mobiele locaties waar kinderen en hun ouders kunnen opwarmen en hun verhaal kwijt kunnen. Kerk in Actie helpt ook bij het herstel van kapotgebombardeerde schoolgebouwen, zodat kinderen kunnen blijven leren.

Voor meer informatie verwijs ik u naar de website van Kerk in Actie https://kerkinactie.protestantsekerk.nl/collecterooster/collecte-kerk-in-actie-2023-kinderen-in-de-knel-kerstcollecte/

Het zijn veel collectes met belangrijke doelen!

Ze zijn allemaal van hart aanbevolen!

De Diaconie