Wanneer iemand overleden is, moeten nabestaanden veel regelen. De kerk heeft woorden en rituelen tot haar beschikking, die juist nu haar waarde bewijzen.

Wellicht overweegt of besluit u daarom tot een kerkelijke uitvaart. De uitvaart kan vanuit de Maranathakerk plaatsvinden of de predikant komt naar de aula van de begraafplaats of het crematorium om daar de uitvaart te leiden.

Verbonden aan de Protestantse Gemeente ‘t Harde
Wanneer de overledene verbonden was aan onze gemeente, kunt u contact opnemen met de predikant om het overlijden door te geven. Soms is er een nauwe relatie tussen de overledene en de kerk, soms staat de kerk meer op afstand. In beide situaties kunt u gewoon met de predikant contact opnemen. In een gesprek met de nabestaanden zal de gedachtenisdienst worden voorbereid. Er is veel ruimte voor eigen inbreng.

Niet betrokken bij de Protestantse Gemeente ‘t Harde
Ook wanneer de overledene niet betrokken was bij de kerk, kan de uitvaart onder leiding van de predikant plaatsvinden. Of als u twijfelt dat een uitvaart vanuit de kerk de juiste beslissing is, kunt u contact opnemen.

Dominee Marloes van Doorne-Wolfs, telefoonnummer: 06 11364193 of per mail predikant@pgtharde.nl

Praktische informatie
Financiën: Voor gemeenteleden zijn er geen kosten voor het gebruik van het kerkgebouw voor de afscheidsdienst, en van onze eigen pastores en organist. Voor andere gebruikers vragen wij wel een vergoeding. Onze koster kan u hier meer informatie over geven.

Contact: Wellicht heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de koster; dhr. J. Roos. Dit kan per mail: koster@pgtharde.nl of telefonisch: 06-22801311

Pastores: Wij zijn bereid om met u mee te denken over een waardig en persoonlijk afscheid van uw geliefde. U kunt contact opnemen met onze predikant ds. Marloes van Doorne 06-11364193

Aanwezigheid: Het kan zijn dat u of uw naasten door omstandigheden niet aanwezig kunt zijn bij de uitvaart. Dan is het goed om te weten dat de afscheidsdienst te volgen is via: www.kerkomroep.nl. U dient dan af te stemmen op: PG Maranathakerk ’t Harde. De afscheidsdienst in de Maranathakerk wordt opgenomen en naar wens op CD aan u geleverd.

Opbaren: Veel mensen vinden het een prettig idee  om het opbaren in een vertrouwde omgeving te laten plaatsvinden. Het opbaren kan ook in de Maranathakerk, de kerk heeft een 24-uurs kamer met eigen ingang en voorzieningen. Als u hiervoor kiest ontvangt u voor de periode een sleutel.

Muziek: Bij de uitvaart kan muziek een belangrijke rol spelen. Nabestaanden kiezen veelal muziek waar de overledene van hield. Het kan nog persoonlijker zijn als een familielid of goede vriend zelf musiceert of zingt. We beschikken over een orgel en een piano. Daarnaast kan er muziek worden afgespeeld van cd en muziekbestanden. U kunt met de koster de verschillende mogelijkheden bespreken.

Catering: Als u kiest om de condoleance en het afsluiten na de uitvaart in de kerk te houden, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Wij kunnen bijvoorbeeld zorgen voor koffie, een broodmaaltijd, een kopje soep. Uw wensen en de kosten kunt u bespreken met de koster. Onze kerk beschikt over 2 zalen, waar maximaal 150 mensen ontvangen kunnen worden.