Zoektocht naar een nieuwe gemeente

Misschien ben je op dit moment lid van een bepaalde geloofsgemeenschap en heb je behoefte om rond te kijken naar een gemeente die meer bij je past. Allereerst willen we je vragen om je voorganger op de hoogte te brengen van je zoektocht. Het kan zijn dat jij als zoeker belangrijk bent of kunt worden in de weg die je geloofsgemeenschap op dit moment gaat. Ook is het goed om je te realiseren dat het overstappen naar een andere gemeente best ingrijpend is.

Mocht je toch een nieuwe weg in willen slaan, en is onze gemeente in beeld, dan nodigen we je uit om contact op te nemen met iemand van het pastorale team. In deze gesprekken kan duidelijk worden of onze gemeente van betekenis kan zijn op jouw zoektocht. Wanneer je lid wilt worden van onze gemeente, kun je contact opnemen met onze administrateur (via het mailadres kerkelijkbureau@pgtharde.nl) en/of met de ledenadministratie van de gemeente waar je nu lid bent. Hij/zij zal de gegevens in de ledenadministratie zetten en daarmee ben je lid geworden van de gemeente.

Zoektocht naar een geloofsgemeenschap om je bij aan te sluiten

Het kan ook zijn dat je op dit moment geen lid (meer) bent van een geloofsgemeenschap. Het is bijzonder dat je overweegt lid te worden van een gemeente en bent van harte welkom! Je kunt dezelfde stappen ondernemen als hierboven beschreven is. Elk jaar zijn er cursussen over de kern van het christelijk geloof en over de vraag ‘is er meer?’.  We waarderen het zeer wanneer je deel wilt nemen aan een dergelijke cursus. Ook is het mogelijk om in gesprek met de predikant in te gaan vragen rond zingeving, geloof en kerk.

Contact

Neem gerust contact op voor meer informatie:
Hetty Petersen (voorzitter Taakgroep Gemeenschap, pastoraalberaad@pgtharde.nl)