Zondag 25 oktober

Voorganger: ds. Marloes van Doorne

Met medewerking van Marlou Lokhorst (zang) en Chris van Os (orgel)


De Bijbelboeken Ezra en Nehemia horen bij elkaar. Ze vertellen allebei over de terugkeer uit de ballingschap, over de opbouw van de Tempel in Jeruzalem en het godsdienstig leven in die tijd. Deze zondag horen we over een vreugdevol moment: priester Ezra leest voor de eerste keer weer uit de Thora. Het voorlezen roept hevige reacties op, maar Ezra wijst er op dat ze vol vreugde moeten zijn. (Nehemia 8)

De laatste zondag van oktober is het Nationale Bijbelzondag. We staan extra stil bij de betekenis van de Bijbel in ons leven. Is de Bijbel voor ons ook een bron van vreugde? En wat willen wij graag doorgeven aan anderen?

Voor de kinderen is er Kinderkerk. Zij horen de aankomende twee weken over de profeet Elisa. Elisa is de opvolger van Elia als belangrijkste profeet van het noordelijke rijk Israël. Net als Elia roept hij de mensen op om alleen God te dienen en doet hij verschillende wonderen. Op deze zondag staat 2 Koningen 2:1-14 centraal: Elia wordt in een vurige wagen meegenomen naar de hemel, en zijn kracht gaat over op Elisa.

Je kan er voor kiezen als ouder, als je zelf niet naar de kerk komt, om je kind wel naar Kinderkerk te brengen en ze rond 10.15 uur weer op te halen.

In de kerkdiensten mogen vanaf zondag nog maar 30 bezoekers komen. Op de voorpagina van deze website is te vinden hoe u zich kunt aanmelden.

De kerkdiensten worden uitgezonden via Kerkomroep. Dit betekent dat de diensten óf rechtstreeks op zondag om 9.30 uur te bekijken zijn óf op een later tijdstip terug te kijken zijn (meestal staat 30 minuten na afloop van de opname de dienst online). De kerkdiensten zijn te vinden op www.kerkomroep.nl – zoek op ’t Harde – Maranatha.