Collecte zondag 29 januari

Thema: Dak boven je hoofd, internationaal

Opvang Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh

In de buurt van Cox’s Bazar, een havenstad in Bangladesh, verblijven meer dan 850.000 Rohingya-vluchtelingen uit Myanmar. Hoewel Bangladesh de vluchtelingen toelaat, hebben zij geen formele juridische status, mogen ze nauwelijks reizen en kunnen ze niet legaal werken. Dit zorgt ervoor dat de Rohingya-bevolking in erbarmelijke omstandigheden leeft in een van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld en voortdurend afhankelijk is van noodhulp. Corona, branden en het komende moessonseizoen verergeren de situatie.

Kerk in Actie biedt sinds 2017 noodhulp, maar helpt ook vluchtelingengezinnen en andere kwetsbare gezinnen in Cox’s Bazar om een eigen inkomen te verwerven, bijvoorbeeld via kleinschalige landbouw. Ook hebben we geholpen bij de aanleg van toilet- en wasvoorzieningen bij ‘shelters’, schuilplaatsen waar mensen naar toe kunnen vluchten bij bijvoorbeeld cyclonen of overstromingen. Daarnaast verstrekken we pakketten met hygiëne- en verzorgingsproducten, waar nu in verband met corona ook producten inzitten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.  

Wilt u meer informatie verwijs ik u naar de website van Kerk in Actie: https://kerkinactie.protestantsekerk.nl/verhalen/veiligheid-is-ver-te-zoeken-voor-rohingya-vluchtelingen-ook-in-bangladesh/

De Diaconie