Bezoek Zandverhalen Elburg | 26 juni


Uitje ontmoetingsmiddag

Op woensdag 26 juni gaan we naar de Zandverhalen in Elburg. Het is het grootste overdekte zandproject ter wereld. De beste zandartiesten uit de hele wereld hebben veertien maanden gewerkt om vele Bijbelverhalen op magnifieke wijze uit te beelden in zand. In drie grote hallen met een totale oppervlakte van zo’n 5000m² is maar liefst 4000m³ zand uit het Markermeer gebruikt voor ruim 300 prachtige sculpturen. De beelden variëren van 3 centimeter klein tot wel 8 meter hoog. ,,Bijbelse verhalen staan centraal,” vertelt Aad Peters, bedenker, eigenaar en organisator van het project. ,,Niet alleen omdat deze verhalen nog niet op deze manier uitgebeeld zijn in zand, maar ook omdat de Bijbel onderdeel is van onze cultuur. De expositie is een unieke combinatie van kunst en cultuur, van historie en Bijbelverhalen.”


Details
Wanneer: woensdag 26 juni
Hoe laat: vertrek 13.30 uur met auto’s vanaf de Maranathakerk
Voor wie: allen
Aanmelden: in de kerk op zondag 16 of 23 juni of via email pastoraalberaad@pgtharde.nl

We hebben uiteraard auto’s nodig voor het vervoer. Wilt u dit ook aangeven bij opgave en of u nog meer mensen kunt meenemen?

Terugkomst: rond 17.00 uur

Verloop
Bij aankomst gaan we alleen of in een groep/groepjes de sculpturen bekijken. Na afloop drinken we gezellig koffie met elkaar. We hopen er een heel gezellige middag van te maken. 

Tot 26 juni!
Wijkteam Zuid: Bea van Batavia, Wil van de Bunte, Eva de Jong en Hetty Petersen.