Actie Kerkbalans 2023

Zaterdag 14 januari start Actie Kerkbalans. De jaarlijkse actie waarin gevraagd wordt naar ieders bijdrage voor het kerkenwerk in 2023.

Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Voor de een is het dat markante gebouw in de stad of het dorp, voor de ander een gemeenschap van gelovigen. Het is de plek waar je viert en rouwt, waar je rust zoekt of tot bezinning komt. Waar je geïnspireerd wordt om het goede te zoeken of om een kaarsje aan te steken als je daar behoefte aan heeft. De plek waar je kunt ontmoeten.

We steunen elkaar op belangrijke momenten in ons leven, maar staan ook voor elkaar klaar op een doodgewone doordeweekse dag. Die momenten zijn niet in geld te vertalen. Maar dat centrale punt op belangrijke momenten moet wel onderhouden worden. Onze kerk kost geld. De erediensten, de vele activiteiten, de verwarming, de verlichting, personeelskosten, pastorale en missionaire projecten – het zijn kosten die gemaakt worden om de kerkdeuren open te houden, en jou en vele anderen welkom te heten.

Daarom is er de actie Kerkbalans.

Jaarlijks vragen wij onze leden in de tweede helft van januari gul te geven voor onze eigen plaatselijke kerk. Leden krijgen een envelop thuis met een toezeggingsformulier. Vul alles tijdig in en leg de antwoordenvelop klaar voor de vrijwilliger die deze weer bij je ophaalt. Je kan de envelop ook zelf terugbrengen bij de vrijwilliger (zie envelop), of hem deponeren in de brievenbus van de kerk, of als de kerk open is, in de Kerkbalans Box in de hal.

Ben je geen lid, maar draag je de gemeente wel een warm hart toe en zou je ook financieel willen bijdragen, dan kan je een gift overmaken op het rekeningnummer van de Protestantse Gemeente te ’t Harde IBAN: NL31RABO0373735162

Hartelijk dank voor je bijdrage!