Schoenendoosactie

Het begint met een lege schoenendoos. Eenmaal mooi versierd en gevuld met schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel is het een cadeau van onschatbare waarde. Actie4Kids wil er dit jaar landelijk weer zo’n 45.000 inzamelen voor kinderen die elders op de wereld leven in moeilijke omstandigheden. Een beetje delen van onze overvloed met kinderen die bijna niets hebben. Zo maakt elke schoenendoos het verschil en dat is goed nieuws. Wij willen dit jaar als gemeente meedoen!

Wat gaan we doen:

Samen gaan we zoveel mogelijk versierde schoenendozen vullen en verzamelen om andere kinderen een mooi cadeau te geven.

Wanneer gaan we het doen:

Op 3 november starten we met het uitdelen van een folder. Hierop staat wat er in een doos mag en voor wie de dozen zijn. De informatie is ook te vinden op de website.

Op 6 (Dankdag) en 10 november willen we lege schoenendozen verzamelen. Dus heeft u een doos staan, neem deze dan mee naar de kerk. 10 november zullen de kinderen bij Lange Kinderkerk de dozen versieren. Na afloop mogen ze een doos mee naar huis nemen (desgewenst 1 doos per gezin) om deze te vullen met eigen spullen. Op 17 november brengen ze de gevulde doos weer mee terug naar de kerk. 

Wat is nodig:     

Alle gemeenteleden kunnen meedoen. We willen de doos verder vullen met schriften, pennen, potloden, kleurpotloden, een knuffel, stukje gum, een puntenslijper, stukje zeep, tandenborstel of tandpasta. Deze spullen mogen op 6, 10 en 17 november meegebracht worden. Er komen kratten in de hal waarin u het kan leggen en na 17 november wordt het verdeeld over de dozen. 

Daarnaast willen we een collecte houden op 10 november voor deze actie. De kosten voor organisatie en transport zijn 5 euro per schoenendoos. 

We hopen op een mooi aantal gevulde dozen om kinderen blij te maken.