Zondag 11 maart 2018

Morgen is het de 4e zondag in de 40dagentijd, ook wel zondag Laetare genoemd. ‘Verheugt u’ betekent dat. Iets van het komende feest van Opstanding en leven mag morgen al doorschijnen.
En verheugen mogen we ons morgen zeker doen. We horen over woestijnen die gaan bloeien en tranen die veranderen in gejuich (Psalm 126).
We mogen dopen en horen van Gods vreugdevolle boodschap dat Hij ons kent en met ons mee zal gaan door het leven. Umami gaat met en voor ons spelen. Kortom een vreugdevolle dienst midden in de veertigdagentijd.
Van harte welkom om met ons mee te vieren!

 

Collectedoel: Sociale supermarkt in Almere

Almere is een jonge stad waar sociale samenhang ontbreekt en veel armoede en werkloosheid voorkomen. Samen met andere kerken staat de Protestantse Kerk in Almere mensen in (financiële) nood bij met praktische hulp, waaronder een sociale supermarkt. Hier krijgen klanten niet een standaard voedselpakket, maar een persoonlijke pas om boodschappen te doen die aansluiten bij hun behoefte en gezinsgrootte. Ook is er een kleding-, meubel- en witgoedloket. Jaarlijks helpt de kerk hiermee tussen de 1300 en 1500 mensen. Al die verschillende activiteiten vinden plaats op zeven locaties verspreid over de stad. De kerken willen alles onderbrengen in één pand. Collecteer je zondag mee voor dit sociale project en voor voor de inrichting van het nieuwe pand?