Zingen met Sytze de Vries

Woensdag 12 december houden we een zangbijeenkomst onder leiding van Sytze de Vries in de Maranathakerk. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Er is een pauze rond 21.00 uur.

We hebben met Sytze afgesproken dat hij in het bijzonder aandacht zal schenken aan liederen die hij gemaakt voor advent en kerstmis. Van elk lied geeft hij eerst een bespreking en daarna zingen we het lied. Chris van Os en zijn zanggroep zullen ons daarbij begeleiden.

Achter in de kerk staat een tafel met daarop boeken van Sytze de Vries. In de pauze en ook na afloop kunt u ze inzien en eventueel kopen.

Sytze de Vries (geboren in 1945 in Leeuwarden) is nog steeds actief als predikant, tekstschrijver, dichter en publicist. Van hem staan maar liefst 120 teksten in het nieuwe liedboek van de kerken. Hij is ook altijd zelf een enthousiaste zanger geweest. Als kleine jongen zong hij mee in een knapenkoor. Later zong hij in een studentenkoor en nog weer later in een cantorij.

Zingen is heel belangrijk. Hij zegt: Wat tussen de oren klinkt, zakt naar je middenrif. Zingen maakt je bewust van wie je bent en wat je voelt. Je zingt, omdat je gelooft. Maar met de dichter Willem Barnard draait Sytze het om: Ik zing om te geloven. Zingen is ook een sociaal gebeuren. Je zingt het fijnst met elkaar.