Groente voor de voedselbank

Half maart veranderde er ineens een heleboel in Nederland. Door de intelligente lockdown waren restaurants ineens gesloten. Mensen gingen hamsteren in supermarkten en de scholen gingen dicht. Dat gaf ook een grote verandering voor de voedselbank Elburg – Oldebroek. Vaste leveranciers konden ineens niet meer leveren waardoor de pakketten niet volledig gevuld konden worden. Veel particulieren en bedrijven hebben steun gegeven met geld en middelen. Onze diaconie heeft toen besloten om de voedselbank te gaan ondersteunen met de aankoop en levering van verse groente. Deze groente was gekweekt voor restaurants. Omdat deze dicht waren zou het vernietigd moeten worden. Met de actie van de diaconie werden de voedselbank en de boer gesteund.

Henk de Groot, voorzitter van de voedselbank, spreekt zijn dank uit aan de leden van de Maranathakerk. ‘De steun heeft er onder andere voor gezorgd dat we weer een voedselpakket kunnen verstrekken  waar de gezinnen tenminste drie warme maaltijden van kunnen bereiden. Verse groente is een belangrijk onderdeel van een gezonde maaltijd.’ Gelukkig is de vraag naar pakketten niet enorm gestegen. ‘We verwachten dat dit wel gaat gebeuren, als de maatregelen om voor een uitkering in aanmerking te komen verscherpt worden en er meer mensen, vooral ZZP-ers, in financiële problemen komen’.

Ook verwacht de heer De Groot dat er in de komende maanden extra handen nodig zijn om de pakketten te verpakken en uit te delen. ‘Op dit moment hebben we nog voldoende vrijwilligers. Maar, als de vraag groter wordt kunnen we extra hulp wel gebruiken.’ Zou u vrijwilliger van de voedselbank willen worden, dan bent u van harte welkom. Bel hiervoor Henk de Groot, tel. 06-49672063.

De komende tijd blijft de diaconie steun bieden aan de voedselbank. De diaconie vindt het belangrijk om op deze manier de mensen in financiële nood te ondersteunen. Heeft u vragen aan de diaconie of kent u iemand die hulp kan gebruiken. U mag altijd contact opnemen met één van de diakenen. De voorzitter Ekie Weedage is te bereiken op 06-13879503 en diaconie@pgtharde.nl