God in de supermarkt: kerkdienst en workshop

Er is zoveel te kiezen voor ons als consument in de supermarkt. Keuzes tussen goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. En wat heeft God daar mee te maken? Daar gaat de themadienst van zondag 7 november over. We hebben Alfred Slomp uitgenodigd als spreker in deze informatieve en interactieve kerkdienst. Daarop volgend organiseren we samen met Alfred Slomp op woensdag 10 november een verdiepende workshop.

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.
In de workshop “God in de supermarkt” verkent Alfred Slomp met ons de keuzes die we maken. De workshop helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal, informatief en gaan in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. We zullen veel materiaal uit actuele documentaires en websites gebruiken.

Zie voor meer informatie de website www.godindesupermarkt.nl

De avond begint om 20.00 uur. We zouden het fijn vinden als we ongeveer weten hoeveel mensen er gaan komen. Wil je meedoen, stuur dan een mailtje naar lerenenontmoeten@pgtharde.nl