Gezamenlijke viering Hemelvaartsdag

Donderdag 13 mei as is het Hemelvaartsdag. We willen deze dag als Protestantse Gemeenten Elburg en ’t Harde gezamenlijk vieren. Helaas zal de kerkdienst dit jaar nog online meegevierd moeten worden. Er kunnen 15 mensen vanuit ’t Harde de dienst in de Ichthuskerk bij wonen. Ds. Marloes van Doorne zal voorgaan in de kerkdienst die in de Ichthuskerk wordt gehouden. Volgend jaar hoopt ds. Marco Schut in de gezamenlijke dienst voor te gaan in de Maranathakerk. De livestream wordt via ons YouTube-kanaal en onze Kerkomroep-pagina om 9.30 uur uitgezonden.

De leerlingen krijgen na Jezus’ hemelvaart van de engelen te horen ‘Wat staan jullie naar de hemel te kijken?’ We worden net als de leerlingen opgeroepen om verder te gaan in Jezus’ voetsporen. Wat is het dat ons richting geeft? Starend naar de hemel, in afwachting van antwoorden op deze vragen, komen we er niet. Het gaat erom hoe we zelf daad bij Gods woord voegen. In de wachtruimte tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn dit de vragen waar we op kunnen kauwen en over kunnen mijmeren.
Hemelvaartsdag is traditioneel de dag om naar buiten te gaan. We willen u daartoe ook stimuleren. Dit kan voorafgaand aan de viering of als een soort mijmer-wandeling na afloop van de dienst. Het zou mooi zijn als u samen kunt wandelen of fietsen. Nodig dus iemand uit om mee te gaan. Zo kunnen we elkaar toch nog een beetje ontmoeten.

AANMELDEN VOOR DE KERKDIENST OP HEMELVAARTSDAG
Op Hemelvaartsdag, 13 mei, is er een gezamenlijke dienst met en in de Ichthuskerk in Elburg. In de Ichthuskerk zijn die dag 30 bezoekers welkom, waarvan 15 vanuit onze gemeente. Als u aanwezig wilt zijn bij de dienst op 13 mei om 9.30u dan kunt u zich daarvoor aanmelden. Er is geen oppas of kinderkerk. Bij het aanmelden vermeldt u:

  1. uw naam, en
  2. met hoeveel volwassenen u komt.

Aanmelden kan online, aanmelden@pgtharde.nl tot 20.00u op dinsdag 11 mei. Iedereen die zich aanmeldt, kan komen tenzij hij of zij bericht krijgt van mevr. Petersen dat het maximum aantal bezoekers is bereikt. Natuurlijk wordt de kerkdienst ook online uitgezonden.