Filmavond ‘The Lunchbox’ – 23 november

vrijdag 23 november – 20.00 uur (vanaf 19.45 uur inloop met koffie/thee)
Op het programma staat een film die zich afspeelt in India. Een film die mooi past bij ons jaarthema ‘Een goed gesprek’. Er ontvouwt zich een bijzonder gesprek tussen twee eenzame mensen en het einde van de film zal ons als kijkers ook zeker uitnodigen tot gesprek.

In de sleur van alledag vinden twee onbekenden uit Mumbai elkaar in de mooie ingetogen film The Lunchbox. Regisseur Ritesh Batra, geeft het bijzondere verhaal van de twee onbekenden mooi weer, waarbij hij humor en realisme combineert tot één prachtig geheel.
In de drukte van de stad en het gezinsleven probeert Ila haar huwelijk nieuw leven in te blazen door, op advies van haar buurvouw, heerlijke maaltijden in de lunchbox van haar man te stoppen. De lunchbox wordt elke dag door de Dabbawalas (de lunchbox-service van Mumbai) bij Ila opgehaald en vervolgens naar het werk van haar man gebracht, zoals dit bij vele gezinnen in Mumbai gebeurd. Maar per ongeluk belandt Ila’s lunchbox op het verkeerde bureau, het bureau van de eenzame en ongelukkige kantoormedewerker Saajan. Wanneer Ila erachter komt dat haar lunchbox niet bij haar man terecht komt besluit ze een briefje in de trommel te stoppen. Saajan schrijft haar een bericht terug en er ontstaat een lunchtrommelcorrespondentie tussen de twee. Zowel Saajan als Ila is ongelukkig met het leven en ze luchten hun hart bij elkaar waar ze dat niet bij een ander kunnen. Het lichtpuntje dat ze voor elkaar zijn geeft hen stof tot nadenken over hun leven.