Een betere toekomst voor straatkinderen in Yogyakarta – 40 dagentijd

Anies uit Yogyakarta, op het Indonesische eiland Java, woont op straat. “Ik was een gewoon kind, met een thuis en een fijn gezin,” vertelt zij. “Maar alles veranderde toen mijn vader ons huis moest verkopen vanwege gokschulden. Om geld te verdienen, moesten we op straat gaan zingen. Ik kon niet meer naar school.”

In Yogyakarta wonen veel kinderen, net als Anies, op straat. Medewerkers van de organisatie Dreamhouse zoeken kinderen op straat op en bouwen vriendschap en vertrouwen op via sport, spel en muziek. Kinderen kunnen overdag terecht in vier inloophuizen. Voor kinderen die de straat definitief willen verlaten is er een opvanghuis. Ook regelen ze dat de kinderen weer naar school kunnen. Vrijwilligers helpen de kinderen bij het leren. Dreamhouse doet ook aan preventie: ze probeert te voorkomen dat kinderen op straat belanden, onder andere door ouders te helpen hun gezin financieel te onderhouden.

In Yogyakarta, op het Indonesische eiland Java, leven veel kinderen op straat. Medewerkers van de organisatie Dreamhouse kijken naar hen om. Ze zoeken de kinderen op straat op en bouwen vriendschap en vertrouwen op via sport, spel en muziek. Kinderen kunnen overdag terecht in vier inloophuizen. Voor kinderen die de straat definitief willen verlaten is er een opvanghuis. Zij gaan naar een plaatselijke school en vrijwilligers helpen hen bij hun studie. Dreamhouse wil voorkomen dat meer kinderen op straat belanden. Daarom verwijst Dreamhouse ouders door naar organisaties die ouders kunnen helpen hun gezin financieel te onderhouden.

De diaconie