Een avond over de kunst van Chagall: van heimwee en liefde

Voor iedereen die meer wil weten over Marc Chagall, zijn leven en werk, houdt mw. Anna van Prooijen-Schenk een lezing op donderdag 31 oktober in de Maranathakerk. De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur). 

Ze baseert zich vooral op de schilderijen die nu in het Stedelijk museum in Amsterdam te zien zijn. Hierover het volgende: 

CHAGALL, PICASSO, MONDRIAAN E.A.

MIGRANTEN IN PARIJS Tentoonstelling — 21 sep 2019 t/m 2 feb 2020

Tentoonstelling over Chagall, Picasso, Mondriaan en andere bekende en onbekende kunstenaar-migranten in Parijs in de jaren 1900 -1950. Een verhaal over anders zijn, dat wat ons onderling met elkaar verbindt en je weg vinden in een gepolariseerde samenleving en kunstwereld.

Wat staat er over op de website van het museum: “Marc Chagall, Pablo Picasso, Piet Mondriaan en andere bekende en onbekende kunstenaars trekken in de eerste helft van de vorige eeuw naar hét kunstcentrum van de wereld: Parijs. Op dat moment de grootste metropool van Europa en een stad waarin vrijheid heerst, in vele opzichten. Zij moeten er hun weg vinden in een toenemend polariserende samenleving, waarin vrijheid en openheid op gespannen voet komen te staan met nationalisme, vreemdelingenhaat en antisemitisme. Dit is het verhaal van kunstenaars die moedige beslissingen nemen en in een vreemd land tot uitzonderlijk vernieuwend werk komen. De tentoonstelling is een uitgelezen kans om het werk van de grote moderne meesters in een ander licht te zien, én om nieuwe kunstenaars te ontdekken.

40 werken van Chagall zijn onderdeel van deze expositie. Waaronder acht iconische schilderijen, sommige speciaal voor de tentoonstelling gerestaureerd.

Taakgroep Vorming en Ontmoeting Ichthuskerk in samenwerking met de taakgroep Leren en Ontmoeten van de Maranathakerk