Collecte Kerk in Actie zondag 4 december

Dit is de tweede zondag in de adventstijd. In deze tijd  tot aan Kerst collecteren we elke week voor kwetsbare kinderen en jongeren.

Miljoenen Syriërs zijn in de afgelopen tien jaren hun land ontvlucht vanwege het oorlogsgeweld. Velen zijn terechtgekomen in de buurlanden Libanon, Jordanië en Irak en leven er in extreme armoede. Zo goed en zo kwaad als het kan, proberen ze een nieuw bestaan op te bouwen. Dat is lastig. Door de zware economische crisis is er nauwelijks werk. Kerk in Actie ondersteunt Syrische vluchtelingen en arme lokale families met een opleiding in sectoren waar veel vraag is naar personeel, of met het opzetten van een eigen bedrijf. In Libanon is een trainingsprogramma opgezet voor Syrische vluchtelingen om te gaan werken in de thuiszorg en basisgezondheidszorg. In Jordanië krijgen vluchtelingen met trainingen en een lening de kans een nieuwe start te maken als ondernemer. Niet alleen Syrische vluchtelingen worden geholpen, maar ook de lokale inwoners die in armoede leven.

Wat betekent dit project voor Ahmed?

De Syrische Ahmed Aqra woont sinds 2014 in Jordanië en is sinds kort eigenaar van Do Marketing, een bedrijf dat gespecialiseerd is in professionele reclamefotografie voor de voedselindustrie. In Syrië deed Ahmed al ervaring op in het fotograferen van etenswaren. Dankzij een lening en trainingen kon hij betere apparatuur kopen, een eigen studio inrichten en zes mensen aannemen onder wie drie andere Syrische vluchtelingen. De mensen van Do Marketing horen inmiddels bij de belangrijkste fotografen voor voedselfabrikanten in Jordanië en de regio. Zo kunnen zeven families weer zelf in hun levensonderhoud voorzien.

Van harte aanbevolen!

De diaconie