Collecte 6 november

Thema voor november is Armoede

Deze 1e zondag van drie zondagen is  de collecte bestemd voor Pakistan en wel voor het project Opstaan voor een menswaardig bestaan van Kerk in Actie.

Geef voor landloze arbeiders in Pakistan

Vandaag collecteren we voor landloze arbeiders in Pakistan. In het Punjabgebied heeft 70% van de plattelandsbevolking geen eigen land. Een inkomen verdienen zonder eigen land is moeilijk. Mensen zoeken daarom naar andere manieren om te kunnen voorzien in hun levensonderhoud, bijvoorbeeld als dagarbeider. Het dagloon is echter slechts €1,50, een vrouw krijgt de helft.
NOAD, partnerorganisatie van Kerk in Actie, richt zich op het trainen en onderwijzen van arme boeren, loonarbeiders en arme gezinnen. In groepen krijgen landloze arbeiders training, technische kennis, een klein startkapitaal en begeleiding om een micro-onderneming op te zetten in bijvoorbeeld de verkoop van groenten, eieren, melk of alledaagse gebruiksartikelen of in het repareren van fietsen of mobiele telefoons. Naast ondersteuning bij het opzetten van micro-ondernemingen geven zij ook veel aandacht aan het creëren van bewustwording rond ondernemerschap bij duizenden andere kwetsbare gezinnen.

Met uw gift helpt u arme boeren en landloze arbeiders in Pakistan een toekomst op te bouwen. Wij bevelen deze collecte dan ook harte bij u aan.

Wilt u meer weten over dit project ga dan naar de website van Kerk in Actie. Hier vindt u meer informatie over andere projecten

De Diaconie