Chagall, de schilder en de liefde – 2 november

Een muzikale raamvertelling door vocalgroep Choral

Het verhaal is gebaseerd op het leven en werk van de Joods-Russische schilder Marc Chagall (1887-1985). In de raamvertelling volgen wij zijn leven: thema’s daaruit zitten ook in zijn schilderijen verborgen. In de muziek en de liedteksten klinken steeds de universele thema’s uit de liefde door: vreugde, verdriet, eenzaamheid, geborgenheid, tintelend plezier. 

De vocalgroep Choral bestaat uit een hechte groep van ongeveer 15 zangers. Eigentijds, verfrissend, voornamelijk eigen teksten en composities, eigenzinnig en met klankkleuren uit diverse muziekstijlen: de activiteiten van vocalgroep Choral zijn niet gemakkelijk in een hokje te stoppen. Zeer gedreven geven de zangers op een unieke en positieve manier vorm en klank aan levensvragen, thema’s en gedachten rond zingeving. De muzikale vertellingen raken op onverwachte momenten, zowel tijdens als na de voorstelling. 

“Kijken en luisteren naar Choral is mooi, van hoge kwaliteit, indrukwekkend, aangrijpend en ontroerend!” 

De voorstelling is op zaterdag 2 november in de Ichthuskerk te Elburg.

De avond begint om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop met koffie en thee) en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Na afloop van de voorstelling wordt u een drankje en hapje aangeboden.

Kaarten kosten €5,-.

Ze zijn te bestellen via lerenenontmoeten@pgtharde.nl of te koop bij de Readshop ’t Harde; in de Maranathakerk op zondag 20 en 27 oktober en, indien nog beschikbaar, op de avond aan de zaal.

In oktober zullen we in de Maranathakerk en in de Ichthuskerk een project doen rondom Marc Chagall. Op zondag 20 oktober zal ds. Marco Schut voorgaan in de Maranathakerk en zal hij in de dienst aandacht besteden aan het religieuze werk van Chagall. Ds. Marloes van Doorne zal doet ook doen in de kerkdienst zondag 27 oktober. 

Voor iedereen die meer wil weten over Marc Chagall, zijn leven en werk, houdt mw. Anna van Prooijen-Schenk een lezing op donderdag 31 oktober in de Maranathakerk. De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur).