Bijbellezen met kinderen – 5 oktober 2017

5 oktober 2017 – 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur, Ichtuskerk te Elburg

Hoe help je kinderen ontdekken wat Bijbelverhalen ons te vertellen hebben? Hoe verbinden ze dat met hun eigen leven? Kun je met kinderen ook de Psalmen lezen? Het Nederlands Bijbelgenootschap helpt ouders en kinderwerkers hierbij met de presentatie ‘Bijbellezen met kinderen’.

De werkgroep Elburg van het Nederlands Bijbelgenootschap organiseert deze presentatie, die  wordt verzorgd door mw. Wilma v.d. Veen van het NBG, op donderdag 5 oktober 2017 in de Ichthuskerk te Elburg. De presentatie is gericht op Bijbellezen met kinderen thuis of in de kerk en biedt praktische handvatten. Er wordt stil gestaan bij de eigen geloofsopvoeding en de invloed daarvan, maar ook bij het Bijbellezen met kinderen nu. Welk beeld hebben zij van God en hoe sluit je aan bij de denkwereld van het kind? Samen ontdekken we wat belangrijk is bij de keuze van een kinderbijbel. De mogelijkheden van de Samenleesbijbel zullen ook worden belicht: door aandacht voor verschillende leervoorkeuren van kinderen kan ieder kind het Bijbelverhaal ontdekken op een manier die het best bij hem of haar past.  De Samenleesbijbel is een  waardevolle aanvulling voor gezinnen, scholen en kerken op bestaande methoden en om in het gezin het gesprek en het enthousiasme rondom de Bijbel te bevorderen.

Voor meer informatie over de presentatie ‘Bijbellezen met kinderen’ kunt u contact opnemen met Hanneke Hiscock, tel. 0525-683630 of hannekehiscock@gmail.com. Aanmelden is gewenst en kan tot 1 oktober.